flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

    Колектив Баштанського районного суду Миколаївської області вітає суддів, суддів у відставці і працівників апарату з 79-річчям роботи суду

06 вересня 2023, 08:41

     Судова система відіграє вагому роль в житті кожної правової держави, зокрема суд, як орган державної влади являється правовим регулятором конфліктів та гарантом основних прав та свобод громадянина, що гарантується Конституцією.
    Історія суду розпочалася в далекому 1944 році , коли було створено Баштанський народний суд, де справи розглядалися за участю народних засідателів.
З початку 2002 року згідно Закону України «Про судоустрій», прийнятому 7 лютого 2002 року, суд отримав назву – місцевий Баштанський районний суд Миколаївської області.
    Цього року Баштанському районному суду Миколаївської області виповнюється вже 79 років.
    Судді та апарат Баштанського районного суду Миколаївської області служать ідеалам добра і справедливості, відіграють важливу роль у забезпеченні захисту прав людини і громадянина.
    Дорогі колеги, на Вас лежить величезна відповідальність, на Вас звернені особливі сподівання і надії людей. У всі часи і у всіх суспільствах завжди існував запит на чесних, порядних, принципових і мудрих людей. Особливо це потрібно в сучасній Україні, яка крок за кроком будує правову сучасну державу, ми глибоко вдячні за відданість справі та професіоналізм кожному з тих, хто залишається вірним присязі, для кого Закон і честь – понад усе, хто з гідністю несене високе звання працівника суду.
    І тому, в цей день, ми висловлюємо шану та повагу Вам, як людям, які стоять на сторожі справедливості, правди, конституційних прав та свобод українців.
    Зичимо Вам міцного здоров’я, успіхів, емоційної стійкості, незалежних принципових рішень і вчинків. Підтримки від держави судовій системі. Якнайшвидшої перемоги Україні.