flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

8 травня в Україні відзначають день пам'яті і примирення присвячений перемозі над нацизмом, а також вшануванню всіх його жертв.

08 травня 2024, 08:23

Минулого року Верховна Рада України Законом «Про День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років» встановила 8 травня як День пам’яті та перемоги – єдину дату, коли Україна відзначає перемогу над нацизмом та вшановує памʼять загиблих у Другій світовій війні 

В історії людства День пам’яті та примирення - визначальна дата. 79 років тому українці разом з іншими націями антигітлерівської коаліції захистили світ від страшних жахіть фашизму. Об’єдналися і перемогли. Завдяки подвигу мільйонів Героїв хоробрих сердець існує сучасна, демократична Європа.

Десятий рік поспіль українці проводять цю памʼятну дату в умовах найстрашнішої з часів Другої світової війни. Кожен день російська ординська навала чинить страшні злочини на наших землях. Віримо, що Україна вистоїть і переможе.

Вічна і світла пам'ять українським воїнам, які віддали свої життя у Другій світовій війні. Пам'ятаємо їхній подвиг і всі злочини гітлерівського режиму. Молимося за наших військових, які борються з російським нацизмом.

 Слава Україні!

 

     

З повагою,

В.о. голови Баштанського районного суду

Миколаївської області Сергій ЯНЧУК

Керівник апарату Баштанського районного суду В.В.Дістрянова